Bavlněná kytka, vintage ozdoba na tašku, kosmetickou taštičku nebo "retro" brož, prostě jak kdo chce...

Bavlněnou kytku si vyrobíte za pár minut. Potřebujete proužek bavlněné látky, ale samozřejmě, že můžete zvolit i jiný druh látky v šíři cca 3,5 cm, v délce 60 cm dále kousek filce, šicí stroj, opět není podmínkou, protože kytku klidně můžete ušít v ruce, pár korálků či knoflík na ozdobu do středu kytky a brožový můstek nebo zavírací špendlík.

Zde je pát fotek pro inspiraci...

 

Tato kostičkovaná brož není z bavlěné látky, je z polyesteru, ze kterého jsem si ušila "skotskou sukni" a k tomu na oživení halenky spíchla ze zbytku látky brož.  Krásně se vyjímá jak na černé šifónové halence, tak bílé šifónové halence.






Foto postup v jednotlivých krocích:

Ustřihnete si pruh látky, sežehlíte na půl lícem k sobě po celé jeho délce, na šicím stroji si navolíte nejdelší možný rovnosteh, po prošití proužek stáhnete za pomocí nitě, čímž zmenšíte jeho délku a krásně ho nařasíte, na kolečko z filce od jeho vnější hrany našijete proužek látky, kdy našívání proužku směřujete směrem do středu, odstřihnete nitě, sestřihnete filc, našijete do středu kdytky třeba korálky a na zadní část našijete buď brožový můstek, nebo jenom jednoduše připevníte zavírací špendlík a vintage ozdoba je na světě...





 
Přeji Vám krásné pocity při tvoření a recyklaci zbytků látek.


Komentáře

Oblíbené příspěvky